V grantu na podporu kultury je 500 tisíc korun. Žádosti podávejte do konce února

vm11Pořadatelé kulturních a vzdělávacích akcí nebo autoři literárních či audiovizuálních děl ve Velkém Meziříčí mohou požádat o finanční podporu z grantového systému podpory kultury města do 28. února 2020. K rozdělení je v grantu celkem 500 tisíc korun a maximální výše podpory pro jednotlivou žádost je 50 tisíc korun, přičemž vlastní podíl žadatele musí činit nejméně polovinu uznatelných nákladů projektu.

Výzvu k předkládání projektů na rok 2020 v rámci Grantového systému podpory kultury schválila rada města na svém zasedání 29. ledna.
Podporu lze získat ve třech oblastech, a to na pořádání tradičních i nových kulturních akcí zvyšujících zájem obyvatel a návštěvníků města o kulturní dění a kulturní dědictví, dále na pořádání vzdělávacích akcí zvyšujících kulturní kompetence dětí, mládeže a dospělých a konečně na tvorbu a prezentace literárních či audiovizuálních děl vztahujících se k historii a kultuře města. Vybrané projekty musí žadatel realizovat do konce roku 2020. Pokud zájemci nevyčerpají finanční prostředky v rámci 1. kola, vyhlásí město další průběžnou výzvu.

Pro podrobnější informace kontaktujte Ing. Pavla Stupku, vedoucího odboru školství, na tel.: 566 781 030 nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.