V Jabloňově se ruší sedmdesátka

11V Jabloňově, kde doposud mohli řidiči projíždět v úseku tří set metrů sedmdesátikilometrovou rychlostí, nově budou muset zpomalit na maximální povolenou rychlost padesát kilometrů v hodině. Nová místní úprava provozu, kterou vydal Městský úřad Velké Meziříčí odbor dopravy a silničního hospodářství, začne platit od 1. března 2020.

Mimo omezení nejvyšší povolené rychlosti přibude nově další svislé i vodorovné dopravní značení, které zakazuje zastavení, upozorňuje na chodce nebo zastávku autobusu. 

rocbinda __udrzbasilnic.czPři výjezdu z vedlejší na hlavní komunikaci nahradí stávající značení dopravní značka „Stůj, dej přednost v jízdě" a na protilehlé straně hlavní komunikace dojde k osazení nezámrzného zrcadla.

V blízkosti autobusových zastávek a místa pro přecházení umístí zhotovitel takzvaný systém Rocbinda, což je barevný povrch vozovky, který vyniká vysokými protismykovými vlastnostmi. Mimo zvyšování brzdných účinků vozidla, má systém Rocbinda řidiče i opticky upozornit na možné nebezpečí a zklidňovat tím dopravu.

Důvodem změny dopravního značení je zvýšení bezpečnosti silničního provozu.

Zuzana Najtová

33

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.