Město plánuje zřízení nové příspěvkové organizace. O jejím vzniku rozhodnou zastupitelé

Hriste Čermákova_4_copyPočínaje 1. květnem 2020 by se o sportovní zařízení v majetku města měli starat zaměstnanci nové příspěvkové organizace s názvem Sportoviště VM. O jejím vzniku rozhodnou zastupitelé 25. února v rámci řádného zasedání zastupitelstva.

Hlavní činností organizace by mělo být zajištění a správa sportovních zařízení v majetku města, o která se dlouhodobě starají Technické služby Velké Meziříčí. Jedná se například o zimní a fotbalový stadion, dětská hřiště, koupaliště, hřiště s umělým povrchem nebo na discgolf.

„O vzniku nové příspěvkové organizace přemýšlíme delší dobu, díky ní budeme moci využívat dotační tituly, o které dříve nemohly technické služby jako obchodní společnost žádat. A samozřejmě se nám množství sportovišť také v posledních letech rozrostlo," vysvětlil starosta města Josef Komínek.
Organizace, která by v tomto roce měla hospodařit s 3,2 miliony korun, by měla mít plánované sídlo na zimním stadionu. Z těchto peněz by hradila materiál na údržbu sportovišť, spotřebu energie, opravy a údržbu hřišť, mzdy a pojištění zaměstnanců.
Sportoviště VM se tak může zařadit k jedenácti příspěvkovým organizacím města, mezi které patří knihovna, muzeum, Dóza, sociální služby, základní umělecká škola společně se školkami a základními školami.

„Předpokládáme, že organizace bude následně přebírat i sportoviště, která jsou ve výstavbě či je jejich výstavba v plánu," doplnil Pavel Stupka, vedoucí odboru školství a kultury.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.