Tisková zpráva Společně VM k záměru řetězce Lidl ve Velkém Meziříčí

lidlJe to už dávno, kdy Lidl nelegálně kácel stromy v okolí svých prodejen. Dnes věříme, že vztahy obchodních řetězců s městy mají být WIN-WIN, tedy oboustranně výhodné.

 

Velké Meziříčí se zatím jasně nevyjádřilo o svých zájmech, a proto za Společně VM říkáme:

  1. Vítáme Lidl ve Velkém Meziříčí, tento řetězec může příjemně rozšířit možnosti nakupování v našem městě.
  2. Na celé území Svitu musí být co nejdříve vypracovaná urbanistická studie, její zhotovitel má být vybraný formou soutěže. Jedna špatná zkušenost z minulosti – soutěž na podobu zdejšího Náměstí – nikoho neopravňuje k tomu, aby rozvíjel město diletantským způsobem.
  3. Za žádných okolností nebudeme souhlasit se stavbou standardizovaného supermarketu v lokalitě Svit. Město má dostatečné prostředky k tomu, aby zabránilo tomuto záměru, a musí je využít.
  4. Jsme zastánci směny pozemků s Lidlem a přesunu prodejny k ulici Jihlavská nebo na jiné místo na okraji města. Což neznamená, že by v lokalitě Svit nemohly například menší prodejní plochy vzniknout.
  5. Pouze v případě, že by Lidl navrhnul prodejnu svojí podobou, měřítkem a prodejní plochou přizpůsobenou centru města a celá lokalita přispěje k širšímu rozvoji města, je možné, aby ve Svitu postavil svůj market. Vlastně by to musel být nejlepší Lidl v Česku!
  6. Odmítáme, aby o této věci vyjednával starosta města. Navrhujeme, aby vyjednáváním s Lidlem byli oficiálně pověřeni členové pracovní skupiny pro rozvoj města, kteří se tématem už delší dobu zabývají a mají silnější vyjednávací schopnosti.

Žádáme velkomeziříčské zastupitele, aby se k našemu postoji připojili; pokud jsou jiného názoru, aby ho vyjádřili veřejně.

Společně VM

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.