Generační obměna ve Velkém Meziříčí! Starostou se stal Alex Kaminaras

alex-kaminarasDnes jsme hlasovali pro odvolání současného starosty, místostarostky a radních Velkého Meziříčí a připojili se ke hlasování o novém vedení města. Starostou se stal Alex Kaminaras (28), kterému tímto děkujeme, držíme palce a počítáme i v dalších letech se spoluprací v rámci klubu a aktivit Společně VM.

Úsilí Společně VM o změnu ve vedení města nemůže nikoho překvapit, vedení města (dnes už bývalé) kritizujeme dlouhodobě. Veřejně jsme zpracovali témata: změny v periodiku Velkomeziříčsko, záchrana synagogy, debata k územnímu plánu. Prosazujeme změny směrem k větší transparentnosti radnice, v poslední době jsme komentovali budoucnost lokality Svit.

Za rok a půl účasti v zastupitelstvu, komisích a pracovních skupinách jsme však zjistili, že s některými kolegy – napříč koalicí i opozici – sdílíme aktivismus i pohled na důležitá témata. Vznikla tak nová rada ve složení:
Starosta Alexandros Kaminaras (Společně VM), místostarosta František Smažil (ANO), členové rady Josef Prokop (Společně VM), Ivo Šulc (TPM), Petr Velička (TPM), František Fňukal (ANO) a Tomáš Rapušák.

Šest ze sedmi radních se stalo zastupiteli teprve v roce 2018. Věříme, že tato „generační obměna" nám pomůže oprostit se od mnoha omylů, křivd a bolístek z minulosti.

Alex Kaminaras a jeho kolegové ve vedení města si v tuto chvíli vzali za úkol co nejrychleji se zapracovat do chodu radnice, dohodnout se a zveřejnit, o co budou usilovat ve zbývající části volebního období.

Společně VM

zastupitele-spolecne-vm

 

 

 

 

 

Informace o nás
Společně VM je parta lidí, která ve Velkém Meziříčí organizuje kulturní a veřejné akce a účastní se i politického života. Ve volbách v roce 2018 získali pět křesel v místním zastupitelstvu. Část členů Společně VM vešlo v povědomí iniciativou „Za Náměstí VM". Na podzim 2017 vyvolali referendum o podobě náměstí, jehož výsledky vedení města zcela ignorovalo. Dnešní změna umožní mimo jiné i pokračování příprav rekonstrukce náměstí.

Alexandros Kaminaras se narodil v Nikósii na Kypru, odkud pochází jeho otec. Většinu dětství prožil v Olší nad Oslavou, místní části Velkého Meziříčí. Ve věku 28 let se stává zřejmě nejmladším starostou v historii Velkého Meziříčí. K činnosti Společně VM se přidal v létě 2018, jeho nejsilnějšími tématy jsou už od počátku urbanismus a architektura; architektura je ostatně i jeho profesí. Alex aktuálně bydlí ve Velkém Meziříčí a je čerstvě otcem.

Josef Prokop je ředitelem Základní školy a Praktické školy ve Velkém Meziříčí. Ve velkomeziříčské politice působí od roku 2010 se stranou Volba pro město, s níž se v roce 2018 spojil s iniciativou Za Náměstí VM a utvořili Společně VM. Josefovi je 58 let, se svojí manželkou mají dva dospělé syny a vnuka.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.