Prohlášení Meziříčského fóra

MF logoMeziříčské fórum vydalo k politické situaci v našem městě toto prohlášení:

1. Meziříčské fórum (dále MF) se zásadně distancuje od současné politické činnosti svého člena Mgr. Tomáše Rapušáka, která vedla (ve spojení se zastupiteli zvolenými za ANO 2011) k odvolání stávající rady města a k nastolení rady nové.

2. MF dále zásadně nesouhlasí s personálním obsazením nové rady města. Členové rady sice byli řádně zvolení většinou stávajícího zastupitelstva, tato většina však mohla v zastupitelstvu vzniknout pouze zákulisním jednáním T. Rapušáka se zastupiteli ANO 2011 ing. Františkem Smažilem a ing. Františkem Fňukalem. MF o těchto jednáních nebylo vůbec informováno a samozřejmě se od těchto jednání zcela distancuje.

3. MF vždy ctilo bývalou koalici s tím, že tuto koalici především spojoval její koaliční program. Tento program dostatečně odrážel i program MF s prioritou výstavby aquacentra.

4. Momentální politická činnost člena MF Mgr. Rapušáka a členů ANO 2011 ing. Smažila a ing. Fňukala, která vedla k odvolání bývalé rady a zvolení nové rady, tak zásadně ohrožuje, či přímo potlačuje program MF s prioritou aquacentra. Tuto jejich činnost se MF nebojí nazvat činností podpásovou a po morální stránce zavrženíhodnou.

5. MF však i přes výše uvedené pokračuje dále ve své činnosti a svým voličům slibuje, že zbývající léta do konce volebního období bude opozicí aktivní a myšlenky výstavby aquacentra se nevzdá ani v příštích komunálních volbách.

Meziříčské fórum

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.