Biatlon bude letos bez diváků

BiatlonDle rozhodnutí bezpečnostní rady státu proběhne Světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě bez diváků a pojede se tak v nezvyklém tichu. Oslavu biatlonu, na kterou se každoročně sjíždí fanoušci a závodníci z celého světa, přivítá ve čtvrtek 5. března opuštěný biatlonový areál. Rada se pořádáním poháru zabývala v souvislosti se šířením koronaviru. Dle organizátorů akce se na závody ve Vysočina Areně chystaly každý den desetitisíce fanoušků.

„Z mého pohledu je to rozhodnutí Bezpečnostní rady státu a organizátoři se s tím budou muset vypořádat. Vzhledem k tomu, kolik lidí na tu akci mělo přijet, je to preventivní opatření a za mě, já jsem žádnou jinou alternativu neviděl," řekl k rozhodnutí bezpečnostní rady státu ministr vnitra Jan Hamáček. „Plně rozhodnutí respektujeme. Vyzýváme a prosíme všechny fanoušky, aby na závody do Vysočina Areny nechodili. V tuto chvíli ještě čekáme na oficiální vyjádření vlády České republiky," komentoval rozhodnutí Jiří Hamza, předseda organizačního výboru a prezident Českého svazu biatlonu.

Jak potvrdila Dana Čírtková, mluvčí krajského ředitelství policie, do areálu nebude umožněn vstup žádným divákům. Přesto během celého víkendu budou policisté dohlížet na bezpečnost a plynulost dopravy v okolí Vysočina Areny, kde se ubytují sportovci a jejich realizační týmy.

„Policejní hlídky budou provádět hlídkovou službu zejména v Novém Městě na Moravě a jeho bezprostředním okolí. Policisté budou plnit zejména úkoly na úseku ochrany bezpečnosti osob a majetku a budou se podílet na zajištění veřejného a místního pořádku, aby se podařilo zamezit páchání přestupků a trestných činů, a to také v místech ubytovacích kapacit," upřesnila Čírtková.

Dopravní omezení:
Dopravní omezení se týkají některých vybraných silnic v Novém Městě na Moravě a jeho okolí. Všechny komunikace, kde dojde ke změnám v dopravním značení, budou řádně označeny dopravními značkami.

Úplná uzavírka silnice Nové Město na Moravě – Vlachovice (uzavřeno od autobusové zastávky u nemocnice až po obec Vlachovice. Objízdná trasa povede po trase: Nové Město na Moravě Maršovice – Rokytno – Kuklík – Sněžné – Krátká – Kadov – Fryšava pod Žákovou horou – Tři Studně – Vlachovice a opačně. Veřejná linková osobní doprava projede uzavírkou.
Příjezd na sjezdovku Harusův kopec je zajištěn přes obce Radňovice a Jiříkovice.

M. Hudková

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.