Na dálnici se vrací technika

InkedIMG 20190718_105846_LIPo zimní technologické přestávce se stroje opět vracejí na dálnici D1. U Velkého Meziříčí zahájí Metrostav práce opět v březnu. „Během víkendu 6. – 8. března budou zahájeny práce také na úseku 19," uvedl Jan Studecký z Ředitelství silnic a dálnic. V úseku 19, který ohraničují sjezdy Velké Meziříčí západ a východ, projde opravou část pravého a část levého jízdního pásu.

„Od soboty 7. března dopoledne bude probíhat výstavba dopravních omezení ve směru na Brno, od neděle 8. března od 22:00 i směrem na Prahu. Instalace dopravního omezení bude ukončena v pondělí 9. března odpoledne. Následně bude provoz veden v režimu 2+2 jízdní pruhy na pravém dálničním pásu," upřesnilo průběh obnovení modernizace Ředitelství silnic a dálnic.

Kvůli omezení provozu dojde k dočasnému uzavření čerpací stanice Shell a restaurace McDonald's ve směru na Prahu. Na svých webových stránkách McDonald's avizuje uzavření restaurace v období od 9. března do 24. června 2020. Řidiči by měli celý renovovaný úsek dálnice s označením 19 projet bez omezení v listopadu letošního roku.

Hlavním cílem modernizace dálnice je její rozšíření z původních 26,5 metrů na 28 metrů, což se projeví v odstavných pruzích. Pro řidiče rozšíření znamená v případě nehody či uzavírky možnost vedení provozu v režimu 2+2. Při rozšiřování a zdokonalování povrchu dálnice dochází i k výměnám svodidel, kabelů, které vedou středovým dělícím pruhem, rozšíření nadjezdů i mostů, úpravu odbočovacích i připojovacích pruhů nebo opravu kanalizace.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.