Školky zůstávají otevřené, omezují pouze provoz

MŠ Sokolovská_copyOd pondělí 16. března zůstávají otevřené mateřské školy ve Velkém Meziříčí a místních částech.

Radní města doporučili na dnešním zasedání ředitelům školek, aby po dohodě se zřizovatelem omezili provoz pouze pro děti, jejichž rodiče to nezbytně potřebují. Ti budou muset při návštěvě školky odevzdat vyplněné prohlášení, ve kterém potvrzují, že nejsou v karanténě, nepřijeli z rizikových zemí a jejich děti jsou zdravé. Délka tohoto opatření závisí na aktuální situaci a může být upravena.

Každé pracoviště bude mít otevřenu pouze jednu třídu, a to pro děti, jejichž rodiče to nezbytně potřebují, a nemohou zajistit adekvátní náhradní péči (zaměstnaní rodiče, samoživitelky). MŠ Oslavická bude uzavřena. V případě potřeby budou děti zařazeny na MŠ Mírová.

Přesto vedení města apeluje na rodiče, aby zvážili nutnost docházky dětí do předškolních zařízení. Aktuální informace ohledně provozu konkrétních pracovišť vám podají ředitelky a vedoucí učitelky mateřských škol.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.