Město omezuje provoz školek a zřizuje pomoc seniorům

respKvůli šíření nového koronaviru v pondělí 16. března odpoledne zasedala Bezpečnostní rada Velkého Meziříčí. Město přijalo další bezpečnostní opatření, která cílí na prevenci obyvatel. Město od úterý 17. března radikálně omezuje provoz mateřských škol a ve spolupráci se sociálními službami zřizuje koordinovanou službu pomoci seniorům.

Omezení provozu mateřských škol
Od úterý 17. března bude v provozu jedna třída v budově Mateřské školy Sokolovská s maximální kapacitou 10 dětí. Její provoz je primárně určen dětem, jejichž rodiče jsou zaměstnanci kterékoli ze složek integrovaného záchranného systému (sestřičky, lékaři, záchranáři, hasiči, policisté, ...) a nemají jinou možnost hlídání.

Pomoc seniorům
Jelikož senioři jsou podle odborníků skupina, která je nejohroženější koronavirem, mohou mít problémy s obstaráváním základních potřeb. Z tohoto důvodu se město Velké Meziříčí ve spolupráci se sociálními službami a dobrovolníky z řad skautů domluvilo na zřízení bezplatné služby pomoci seniorům.
Pokud máte o tuto službu zájem, kontaktujte pracovnice sociálních služeb na níže uvedených kontaktech nebo prostřednictvím e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

Mgr. Jana Jurková, ředitelka – 603 967 714
SOS linka nonstop – 733 285 957
Zaměstnanci jsou také k dispozici na telefonních číslech: 773 285 060, 773 752 391, 737 189 688.

Výzva veřejnosti
Pokud disponujete ochrannými prostředky (roušky, respirátory) a chcete udělat dobrý skutek, nabídněte je k využití. Pomoci mohou i přebytky roušek, bavlněných látek, prostěradel, preferujeme však látky ze 100% bavlny. Pokud umíte šít, velice uvítáme vaši pomoc formou darování doma vyrobených roušek, které poslouží našim pracovníkům, dobrovolníkům a potřebným. Jejich nošení má význam především pro ochranu okolí, neboť pomáhá částečně zamezit tomu, aby infikovaný člověk šířil nákazu dál.

Stačí kontaktovat nepřetržitou linku sociálních služeb 733 285 957.

„Zároveň bych rád apeloval na občany, aby opravdu zvážili nutnost návštěvy seniorů, kteří tvoří nejvíce ohroženou skupinu. Pokud se pohybujete na veřejnosti, udržujte od sebe bezpečnou vzdálenost, chraňte si ústa, oči a nos," vyzývá občany starosta města Alexandros Kaminaras.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.