Vláda schválila povinné nošení roušek. Dvě hodiny denně nákupů pouze pro seniory

rouškaV okamžiku, kdy Vysočina hlásí devátého nakaženého koronavirem, vláda opět přitvrzuje. Kromě povinnosti nosit jakoukoliv ochranu úst při vycházení z domu, mohou od čtvrtka mezi 10 a 12 hodinou nakupovat v obchodech pouze lidé nad 65 let.

Vláda zakazuje od dnešní půlnoci všem osobám přítomnost v maloobchodních prodejnách od 10 do 12 hodin s výjimkou osob starších 65 let. „Říkáme, od zítra od 10 do 12 hodin nakupují v potravinách jen důchodci nad 65 let," zdůraznil na tiskové konferenci premiér Andrej Babiš. Zákaz vstupu lidí mladších 65 let by se měl od čtvrtka týkat i drogerií a lékáren. Důvodem je ochrana seniorů před nákazou. Obchodům vláda doporučila dezinfikovat nákupní košíky po použití zákazníkem.

Od čtvrtka 19. března platí povinné nošení ochranných pomůcek na veřejnosti. Podle premiéra budou muset lidé využívat jakoukoliv ochranu úst a nosu na všech místech. V okamžiku, kdy se do Česka dostanou objednané roušky, budou je zdarma obce rozdávat lidem.
Další opatření se dotkne provozovatelů lázeňských služeb, kteří od čtvrtka nesmějí přijímat nové pacienty. Pacienti, kteří se v lázních nacházejí, mohou své pobyty dokončit.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.