Akce Čistá Vysočina letos neproběhne. Všem přihlášeným děkujeme

akce Čistá_VysočinaK Mezinárodnímu dni Země, který připadá na 22. dubna, kraj tradičně pořádal osvětovou akci Čistá Vysočina, úklid měl proběhnout v dubnu. Vzhledem k současné epidemiologické situaci se vedení Kraje Vysočina rozhodlo letošní úklid zrušit.

„Děkujeme Vám touto cestou za opětovný zájem o dobrovolnickou aktivitu, která každoročně pomohla naší přírodě na Vysočině od cca 100 tun odpadků. Chtěli bychom Vám umožnit zrealizovat úklid již nahlášeného území v příštím roce, kdy Vás vyzveme, abyste aktualizovali pouze termín sběru. Svoji letošní angažovanost tak budete moci upřít jiným potřebnějším směrem," uvedl Oldřich Sklenář z krajského odboru regionálního rozvoje.

Pokud přihlášení přesto půjdou uklízet, pak musejí zajistit uložení odpadu vlastními silami, protože pro Krajskou správu a údržbu silnic Vysočiny platí zrušení akce, a tedy ani nebude realizovat svoz nashromážděných odpadků.

Všem přihlášeným děkujeme.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.