• Velkomeziříčsko
  • Zprávy
  • Nová telefonní krizová linka COVID-19 pro občany Kraje Vysočina během prvního dne obsloužila desítky volajících

Nová telefonní krizová linka COVID-19 pro občany Kraje Vysočina během prvního dne obsloužila desítky volajících

Kraj operátoři_copyKraj Vysočina 17. března 2020 zřídil vlastní telefonní Informační linku COVID-19 pro občany z Vysočiny, kam mohou být směřovány dotazy na dopad současných nařízení. Na této lince není přítomen lékař, ale tým proškolených operátorů, věnujících se řešení praktických situací, konzultují, interpretují nařízení, řeší dopad na běžné životní situace. Jen za včerejší den (18. března) obsloužila linka sedm desítek volajících. Linka s 25 operátory, kteří se po dvou hodinách pravidelně střídají funguje v každý všední den mezi 8 a 22 hodinou. Občané Kraje Vysočina mohou volat 564 602 602.

Informační linka Kraje Vysočina byla zřízena na neurčito a bude fungovat po celou dobu platnosti mimořádných opatření nebo dle potřeby i déle.

Nejčastěji jsou vyřizovány dotazy týkající se pravidel osobní ochrany a karantény, postupy řešení odběrů a pracovně-právní dotazy. Nejfrekventovanější čas volajících je mezi 19 a 20 hodinou. Častěji volají starší lidé, kteří se ptají na své povinnosti a pravidla pro nošení roušek nebo ověřují obvykle informace, které se na ně hrnou z médií.

Jitka Svatošová, tisková mluvčí
Krajský úřad Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.