Vyjádření bývalého vedení k novému územnímu plánu

územní plánOd druhého veřejného projednání nového územního plánu nové vedení nekoná další kroky v pokračování tohoto procesu.

To může znamenat v lepším případě jeho zpomalení, v horším případě jeho zastavení. Od této nečinnosti se plně distancujeme a vyzýváme nové vedení v čele se starostou Kaminarasem (Společně VM) a místostarostu Smažilem (ANO bude líp), aby nebrzdili projednávání nového územního plánu a pokračovali v započaté několikaleté práci. Jejich kroky směřují k tomu, že může být ohrožen další rozvoj města. Nevzniknou nové plochy pro podnikatelské subjekty, nebudou nová stavební místa pro rodinné a bytové bydlení a zablokují se i záměry v místních částech, ze kterých oba dva pocházejí. Jako bývalé vedení jsme nový územní plán vždy podporovali a jednali vždy v souladu se zájmy města, snažili se co nejrychleji proces schvalování a pořizování urychlit. Do územního plánu jsme zahrnuli i zpracování územní studie v prostoru bývalého Svitu a podporujeme zpracování podrobné analýzy této lokality tak, aby to bylo ku prospěchu všech vlastníků pozemků v tomto území.

Vyzýváme Vás, abyste se rozhodovali na základě doporučení odborníků a potřeby města nadřadili nad své osobní zájmy.

Za zastupitelský klub ČSSD – Josef Komínek, Miroslav Jágrik, Petr Vrána, Pavel Blažek, František Komínek
Za zastupitelský klub KDU-ČSL a nezávislí – Pavla Kamanová, Stanislav Kratochvil, Marie Ripperová
Za zastupitelský klub Meziříčské fórum – Jiřina Jurdová, Jiří Kaše

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.