Vyjádření k údajnému nekonání ve věci územního plánu

KominekJosef2018 copyVážení spoluobčané, vážení čtenáři,
nový pan starosta A. Kaminaras ve své tiskové konferenci (uveřejněné v pátek 20. 3.) k dotazu ohledně územního plánu (ÚP) uvedl, že já jakožto pověřený zastupitel, jsem nekonal.

S tímto vyjádřením se nemohu ztotožnit, neboť jsem dne 18. 3. odsouhlasil na výzvu odboru výstavby a regionálního rozvoje výsledek opakovaného veřejného projednání návrhu ÚP Velké Meziříčí. Veškeré podstatné body jsem odsouhlasil, protože jsem nechtěl prodlužovat proces schválení územního plánu.
Nesouhlasil jsem však s bodem ohledně úpravy vymezených pojmů použitých v územním plánu: Komerční zařízení plošně rozsáhlé, včetně komerčního občanského vybavení - stavby o celkové zastavěné ploše nad 500 m2. Dle mého názoru se jedná o tak podrobný regulativ, který by měl být případně stanoven na základě podrobné analýzy řešeného území dle podmínky územní studie. Pokud územní studie prokáže a doporučí takový regulativ do ÚP zapracovat, lze to provést změnou územního plánu a to i zkráceným postupem, jelikož územní studie může být podkladem pro zpracování změny územního plánu.
Odbor výstavby a regionálního rozvoje neměl námitky k vyřazení tohoto bodu. Z mého pohledu jsem tedy učinil vše k urychlení celého procesu a je škoda, že nový starosta sám o své vůli v dané věci nekoná.

Josef Komínek
Pověřený zastupitel pro ÚP

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.