Propadlé občanské a řidičské průkazy platí v nouzovém stavu dál

prukazZjistili jste, že máte propadlý řidičský průkaz? S jeho výměnou nemusíte spěchat.

Ministerstvo vnitra prostřednictvím svého webu informovalo o schválení výjimky, která se vztahuje na doklady totožnosti propadlé po 1. březnu a řidičské průkazy, kterým skončila platnost v době nouzového stavu. Ten vláda vyhlásila 12. března nejméně po dobu 30 dnů.

K prokázání totožnosti mohou občané zatím nadále používat propadlé občanské průkazy nebo cestovní pasy. Podle stanoviska ministerstva nehrozí lidem s propadlými doklady žádné sankce. Účelem opatření je snaha minimalizovat počet lidí, kteří by v současné epidemiologické situaci museli navštívit úřady.
Z opatření vyplývá, že se řidiči do odvolání nouzového stavu v České republice mohou prokazovat neplatnými řidičskými průkazy, které by za běžných okolností museli odevzdat na městském úřadě. Odložit také můžete žádost o nový občanský průkaz kvůli změně bydliště či dovršení věku 15 let.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.