Poděkování lidem z Velkého Meziříčí a okolí

o-mesteUplynul již týden od chvíle, kdy vláda zakázala všem osobám pobyt na veřejnosti bez ochranných prostředků dýchacích cest. Právě tehdy zasedlo mnoho obyvatel k šicím strojům a rozhodlo se pomáhat. Troufám si říct, že situace ve Velkém Meziříčí je v rámci našich možností stabilizovaná. Díky spolupráci města, sociálních služeb a dobrovolníků se nám podařilo zajistit dostatek roušek nejdříve pro samotné sociální pracovníky, a poté je postupně rozvážet potřebným.

Velké množství doma ušitých roušek jsme vybrali díky zřízenému sběrnému boxu v budově Obecníku, kde si od pondělí (23. března) mohou lidé zdarma brát látku a zakladače šikmých pruhů. Díky Vám všem se podařilo vybrat více jak 2000 roušek. Opravdu si toho vážím!

Před malou chvílí nabídl pomoc pan Ivan Dzido, generální ředitel společnosti Sanborn, a.s., který městu poskytl dva osobní vozy k bezplatnému zapůjčení na rozvoz jídel, zdravotních prostředků a jiné pomoci. Velmi si toho vážím a děkuji!
Velké poděkování taktéž patří aktuálně 37 dobrovolníkům v čele s Pavlem Oulehlou, kteří pomáhají rozvážet nákupy, informují občany, vylepují plakáty, jsou k dispozici pracovnicím sociálních služeb.

Jsme v pravidelném kontaktu se starosty okolních obcí, kterým distribuujeme roušky.
Dovezli jsme 50 kusů roušek do Jabloňova, 190 kusů do Měřína, 210 kusů do Uhřínova, 100 kusů do Stránecké Zhoře, 50 kusů do Zadního Zhořce a 70 kusů do Skleného nad Oslavou. Naopak včera k nám dorazilo 50 roušek z Pikárce. Do šití roušek pro občany se zapojili dobrovolní hasiči, švadlenky od pana Kameníka, mnoho dobrovolníků z řad veřejnosti, zaměstnanci městských organizací i pečovatelky ze sociálních služeb. V obci Krásněves pro nás nyní šijí dalších 400 roušek.
Pracovníkům technických služeb jsme předali 110 kusů roušek, aby mohli i nadále vykonávat svoji práci. Rouškami disponuje i městská policie, která je při svých pochůzkách poskytuje každému, kdo je nemá.

Pokud potřebujete pomoc nebo sháníte roušku neváhejte zavolat na 603 967 714, kde se Vám požadovaného ochotně dostane!

Uvědomuji si, že jsme teprve na začátku cesty, přesto považuji za důležité Vám poděkovat.
Snažme se vytrvat, spolupracovat a pomáhat si. Zde je důkaz, že to má cenu.

Ing. arch. Alexandros Kaminaras
starosta města Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.