Domov pro seniory si zřídil účet na sociální síti

TZ 1Během března v domově došlo k úplnému zákazu návštěv. Aby se uchránilo zdraví všech obyvatel, byly maximálně zvýšeny všechny hygienické nároky a nastavily se přísnější pravidla a jiná opatření – jako zrušení všech akcí, omezení shluku více osob, povinné nošení jednorázových rukavic, roušek a ochranných štítů.

Postupem času bylo na chodbách domova stále smutněji, protože rodinní příslušníci nemohli kvůli zákazu k seniorům. Cílem následujících dnů tedy bylo udržení kontaktu mezi obyvateli a rodinou. Nejlepším řešením této situace se stal internet. Dobrovolníci speciálně pro náš domov vytvořili novou webovou stránku www.ahojbabi.cz, na které si lze naplánovat a zarezervovat videohovor prostřednictvím aplikace Messenger nebo Skype. Po sdělení kontaktních údajů se rodina může spojit s blízkými. Přes tuto stránku lze také poslat zprávu.
Pracovnice vztahů k veřejnosti, Veronika Krátká, se stará o to, aby se hovory opravdu uskutečnily. A co si myslí o nové náplni práce?: „Systém nyní plně funguje a jako zprostředkovatelka hovorů musím říct, že není na této práci nic krásnějšího, než když vám postarší člověk ze srdce upřímně poděkuje za možnost opět slyšet své blízké," dodala Krátká.
Proto naším dalším krokem bude nabídka projektu i dalším domovům a zařízením pobytových sociálních služeb na Vysočině. Stačí kontaktovat administrátora, který vše potřebné zařídí a s Vámi domluví. Chtěli bychom touto cestou poděkovat našemu dobrovolníkovi panu Tomáši Ďáskovi za pomoc s vytvořením webové stránky i administrátorskou činnost, protože pro nás vše vykonává zcela bezplatně.

Speciální poděkování všem (dalším), kteří nás podporujete a pomáháte nám

Za celý náš domov děkujeme Vám všem, kteří nás podporuje a pomáháte nám v těchto nelehkých časech. Vyrobili jste pro nás a dovezli až k nám spoustu tolik potřebných roušek.
Obrovské díky patří Výchovnému ústavu, Praktické a Mateřské škole, paní Veronice Haklové, paní Jitce Michálkové, paní Ludmile Peškové a paní Michaele Dospělové za ušití neskutečného množství roušek. Obdrželi jsme také z Cross Biathlon Mexico první várku jednorázových ochranných štítů, které vyrábí mládežníci za podpory obcí Dlouhé a Radešínská Svratka. Dále děkujeme Hasičskému záchrannému sboru Kraje Vysočina, že dodává desinfekci, kterou distribuujeme dál do ostatních zařízení v našem okolí.

Děkujeme Vám všem za spolupráci.
Veronika Krátká

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.