Obchvat u Osové Bítýšky se už v terénu rýsuje. Řidiče teď čekají dopravní omezení

IMG 20200324_112820Osová Bítýška se dočká obchvatu, který v bezmála tříkilometrové délce obkrouží obec severovýchodně a pojme podstatnou část provozu z jejího centra. S výstavbou začala vítězná firma IMOS Brno, a.s. 30. září 2019. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uvedlo předpokládané zprovoznění úseku, který bude stát více než dvě stě milionů korun, na září 2021.

Na podzim roku 2019 se trasa obchvatu v terénu objevila pomocí skrývek zeminy, což nemělo vliv na provoz po stávající silnici I/37. To se ale nyní změní, od dubna přichází práce spojené se stavbou obchvatu, které řidiče omezí.

Od prvního dubna do 21. července 2020 uzavře zhotovitel stavby úplně komunikaci III/03722, známou jako „spojovačku" na Vlkov, objízdná trasa povede přes centrum Osové Bítýšky a dále na komunikaci II/390. Zároveň ve stejném termínu, na začátku Osové Bítýšky ze směru od Křižanova, bude stavební firma provádět práce, které omezí provoz. Auta projedou úsek sta metrů pomocí semaforů kyvadlově.

Zuzana Najtová

pdfUzavírka_Osová_Bítýška.pdf

3

1

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.