Hasiči znovu vyjížděli k požárům lesního porostu

IMG 20200322_154754Během posledních dvou týdnů hasiči opakovaně vyzývali veřejnost a prosili majitele lesů, aby omezili v tomto větrném počasí pálení klestí. Bohužel znovu výjezdy k požárům lesního porostu zaměstnávaly hasičské jednotky na Vysočině průběžně celý víkend.

Pouze na Žďársku hasiči během víkendu zasahovali u šesti požárů vzniklým nezodpovědným pálením lesního porostu. Například škodu v hodnotě padesáti tisíc korun způsobil požár u Měřína. Dále hasiči zasahovali u Nových Dvorů, Hodíškova, Rudy či Olešné. Ve většině případů požáry nezpůsobily žádné další škody.

„I lehký vítr může zdánlivě dobře uhašené ohniště rozfoukat a způsobit požár. V tuto chvíli se opravdu snažíme soustředit v maximální možné míře naše síly a prostředky ke zvládání situace spojené s koronavirem. Tím, že omezíte pálení, nám pomůžete nejvíc," dodává Petra Musilová, tisková mluvčí vysočinských hasičů.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.