Novým automobilem na alternativní pohon jezdí strážníci

P1110592V loňské roce se město Velké Meziříčí úspěšně zapojilo do kampaně Ministerstva životního prostředí a získalo dotaci ve výši 50 000 korun na nákup vozu s alternativním pohonem.

Obnovy vozového parku se dočkali strážníci městské policie, kteří nový automobil využívají k výkonu svého povolání. Jedná se o osobní auto značky Volkswagen Caddy s pohonem CNG. Náklady na pořízení tohoto vozu po odečtení dotace představovaly zhruba 700 tisíc korun. Výhodou automobilu poháněného zemním plynem je přibližně o 35 % nižší spotřeba pohonných hmot, tedy celkově nižší provozní náklady. Jedná se již v krátké době o druhý vůz podporující alternativní způsoby dopravy, který radnice koupila. Na jaře loňského roku zaměstnanci úřadu začali využívat elektromobil značky Volkswagen e -up!, který je ideální k překonávání kratších vzdáleností. Tento projekt spolufinancuje Státní fond životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí www.sfzp.cz a www.mzp.cz.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.