Plánuje se bezpečnější křižovatka u odbočky na Svařenov a McDonald's

IMG 20200401_164208Na silnici č. II/602 mezi Velkým Meziříčím a Stráneckou Zhoří, konkrétně u odbočky na Svařenov a McDonald's, plánuje odbor dopravy úpravu tak, aby došlo ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Změna se také týká silnice č. III/0025 směrem ke Svařenovu. Místní úprava provozu, která vznikla na základě bezpečnostní inspekce, vejde v platnost 10. června 2020.

Svařenovští budou nově na hlavní komunikaci vyjíždět na základě dopravní značky Stůj, dej přednost v jízdě namísto současné Dej přednost v jízdě. Na hlavní komunikaci kromě stávajícího zákazu předjíždění a omezení nejvyšší povolené rychlosti na sedmdesát kilometrů v hodině přibude i dopravní značka upozorňující na chodce.

Bezpečnost v blízkosti autobusové zastávky „Velké Meziříčí, Svařenov, rozcestí" zvýší systém Rocbinda, což je barevný povrch vozovky, který vyniká vysokými protismykovými vlastnostmi. Mimo zvyšování brzdných účinků vozidla, má systém Rocbinda řidiče i opticky upozornit na možné nebezpečí a zklidňovat tím dopravu.

Zuzana Najtová

obr

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.