Speed Marathon proběhne až v srpnu

policie.cz2Dopravně bezpečnostní akce, která se koná tradičně ve stejný termín v rámci celé Evropy, se letos o pár měsíců odloží. Důvodem je plnění úkolů souvisejících s vyhlášeným nouzovým stavem. Nový termín pro policejní akci zaměřenou na dodržování stanovených rychlostních limitů na českých silnicích je 14. srpna 2020.

„Policie České republiky na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit bude provádět po celý den měření rychlosti," uvedla Hana Rubášová, tisková mluvčí Policejního prezidia České republiky. Riziková místa spolu s policisty vytipovali i občané na internetové stránce https://www.bezpecnecesty.cz/cz/dopravni-informace-mapy/speedmarathon.

Jen ve Velkém Meziříčí a nejbližším okolí je 73 míst doporučených k měření rychlosti, které občané do mapy označili. V okolí se to týká Mostišť, Lhotek, Dolních Radslavic, Oslavice a dalších.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.