Před budovou vlakového nádraží v Křižanově nezaparkujete

IMG 20200401_143326V rámci rekonstrukce výpravní budovy upravuje zhotovitel provoz na komunikaci před budovou vlakového nádraží v Křižanově. Přechodná úprava provozu se dotkne i autobusové zastávky Křižanov - železniční stanice, která se přesune na protilehlou stranu oproti stávající zastávce.

Z točny se od 1. května do 31. ledna 2021 stane jednosměrná komunikace, která povede v opačném směru, než jak tudy byli řidiči doposud zvyklí projíždět. Na výjezdu zpět na komunikaci III/36046, která lemuje železniční trať po křižovatku s hlavní komunikací II/360, přibude dočasně dopravní značka Stůj, dej přednost v jízdě. Na silnici třetí třídy dojde k umístění přechodného dopravního značení upozorňujícího na výjezd vozidel ze stavby.

Křižanovská výpravní budova projde velkou proměnou, protože součástí rekonstrukce je i demolice části stávající budovy, místo které zhotovitel postaví parkoviště a zastávku veřejné hromadné dopravy. Ta část budovy, která zůstane zachována, dostane novou fasádu, dveře, okna i střechu. Uvnitř budovy vznikne nová čekárna, pokladny a bezbariérová toaleta. Zhotovitel, který zahájil stavbu v prosinci 2019, očekává její dokončení do 15 měsíců. Předpokládaná cena rekonstrukce výpravní budovy v Křižanově dosahuje 43 000 000 korun.

Zuzana Najtová

Bez názvu

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.