Občanům Vysočiny bude online lékařská poradna k dispozici ještě další měsíc

ulekare-appJedna z nových služeb poskytovaných Krajem Vysočina občanům zdarma je možnost konzultace zdravotního stavu s lékařem přes online lékařskou poradnu.

Kraj za tímto účelem nabízí sdílenou službu www.ulekare.cz/vysocina, na kterou se občané od 17. března obrací se svými dotazy. Do šesti hodin má občan garantovánu odpověď praktického lékaře, do dvou dnů pak v případě potřeby reaguje specialista. „Od 17. března do 18. dubna službu využilo více než 100 občanů. Největší zájem byl o pomoc mezi 29. březnem a 31. březnem, kdy lékaři konzultovali 34krát. Z důvodu stálého zájmu občanů rozhodl Kraj Vysočina tuto službu pro občany kraje ještě o měsíc prodloužit a bude tak dostupná až do 18. května 2020," informoval hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Kraj Vysočina se rozhodl službu Online lékařské poradny pro občany Kraje Vysočina nakoupit poté, co byli operátoři jeho Covid info linky Kraje Vysočina často konfrontováni se zdravotními dotazy. Reálná průměrná doba reakce lékaře v této elektronické poradně je v průměru jedna hodina, specialista reagoval v průměru do 22 hodin.

Službu www.ulekare.cz/vysocina za občany platí Kraj Vysočina.

Tsková zpráva Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.