• Velkomeziříčsko
  • Zprávy
  • V novoměstské nemocnici pomáhá měřit teplotu termokamera. Zapůjčilo ji žďárské gymnázium

V novoměstské nemocnici pomáhá měřit teplotu termokamera. Zapůjčilo ji žďárské gymnázium

nemnmOd úterního rána v novoměstské nemocnici pomáhá rozpoznat lidi se zvýšenou teplotou termokamera. Používají ji zdravotníci u červeného triážního stanu u hlavního vchodu do nemocnice. Přístroj nemocnici zapůjčilo Gymnázium Žďár nad Sázavou.

Termokamera značky FLIR splňuje náročné průmyslové standardy, umožňuje přesněji bezkontaktně změřit teplotu každého, kdo vstupuje do nemocnice. „Výhodou je rychlejší, přesnější měření. Umožňuje změřit teplotu více osob, které spolu například sedí v autě. Velkou výhodou je, že zdravotníci měření mohou provádět z bezpečné vzdálenosti," říká tisková mluvčí nemocnice Tamara Pecková.

Přístroj do nemocnice v úterý ráno přivezl Jan Havel, učitel matematiky a fyziky Gymnázia Žďár nad Sázavou. „My teď termokameru nevyužijeme, jsme rádi, že najde využití u vás v nemocnici. Termokamera je jinak součástí našeho Badatelského centra, využíváme ji při výuce fyziky a chemie."

Tamara Pecková Homolová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.