V ulici k Rakůvkám pod mostem Vysočina omezí a na jeden den i úplně uzavřou průjezd

metrostav 5Odbor dopravy povolil přechodnou úpravu provozu v ulici K Rakůvkám v místě podjezdu pod dálničním mostem Vysočina. Omezení provozu a průjezd jedním pruhem stanovil v datu od 1. do 16. května a od 18. do 24. května. V jeden den bude komunikace zcela neprůjezdná, a to v neděli 24. května, kdy proběhne úplná uzavírka.

Firma Metrostav žádala o dočasnou změnu v organizaci dopravy z důvodu modernizace dálnice D1. Po zimní technologické odstávce se stroje vrátily opět na dálnici 6. března 2020. Dokončení modernizace v úseku 19, který zahrnuje i most Vysočina, naplánoval zhotovitel na listopad letošního roku.

Současná pandemie zapříčinila odliv zahraničních pracovníků, které museli nahradit zaměstnanci z ostatních staveb, proto společnosti pracující na modernizaci naší nejvytíženější dopravní tepny stoply některé jiné projekty. „Pokračování modernizace D1 je nyní jednoznačná priorita Ředitelství silnic a dálnic. Zejména v těch úsecích, které jsou rozestavěné. A to i kdyby to mělo znamenat, že se některé jiné stavby zastaví," ujišťuje Radek Mátl, generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic.

Zuzana Najtová

2

1

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.