Novoměstská nemocnice spustila testování na onemocnění COVID-19

testování zdroj_nnm.czOddělení klinické mikrobiologie v novoměstské nemocnici začalo provádět testování na COVID-19. „Naše laboratoř získala oprávnění provádět PCR testy od Státního zdravotního ústavu už před několika dny. Testování jsme zahájili až tento týden, protože jsme čekali na dodání speciálních testovacích kazet. Podařilo se nám zatím získat 80 kusů na 14 dní. V tuto chvíli jsme schopni provádět osm testů denně," říká vedoucí oddělení klinické mikrobiologie Ilona Handlová.

V laboratoři budou přednostně testováni pacienti hospitalizovaní v novoměstské nemocnici. „Pacientovi je proveden výtěr z nasofaryngu, který se pak testuje metodou PCR. Vyšetření budeme zatím provádět především v pracovní dny, tím se výrazně zkrátí čas do vydání výsledku. Výsledky jsou hotové do hodiny. Výhodou je také to, že můžeme rychle otestovat i naše zdravotníky, u kterých by to bylo potřeba," dodává Ilona Handlová.

Počty prováděných vyšetření jsou kvůli nedostatku kazet na trhu limitovány. Novoměstská nemocnice jedná s dodavatelem, za 14 dní by měla dorazit další dodávka testovacích kazet.

Mgr. Tamara Pecková Homolová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace

test covid_zdroj_nnm.cz

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.