• Velkomeziříčsko
  • Zprávy
  • QR kód a internetové bankovnictví. To jsou nyní hlavní způsoby platby daně z nemovitých věcí

QR kód a internetové bankovnictví. To jsou nyní hlavní způsoby platby daně z nemovitých věcí

qrPoplatníkům už přicházejí složenky s částkou k zaplacení daně z nemovitých věcí. Na každé složence je QR kód, přes který můžete tuto daň zaplatit. Pochopitelně, internetové bankovnictví, je dalším způsobem jak splnit svou daňovou povinnost pohodlně a bezpečně z domova.

„Apeluji na občany, aby nechodili na úřady se složenkou zaplatit úhradu," vyzývá generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová.

Při platbě na pokladně finančního úřadu, případně na poště, by mohlo docházet ke shlukování většího počtu lidí a tím zvyšování rizika ohrožení zdraví veřejnosti – tomu se snaží Finanční správa předcházet. Bezhotovostní platbu daně může provést kdokoliv z rodiny, aby se zejména starší poplatníci nevystavovali nebezpečí kontaktu s dalšími lidmi. Stačí uvést správný bankovní účet Finančního úřadu a variabilní symbol, což je u fyzických osob rodné číslo poplatníka. Všechny údaje důležité pro platbu daně jsou uvedeny na složence.

finan

Variabilní symbol:
rodné číslo poplatníka – fyzické osoby nebo IČ právnické osoby

Konstantní symbol:
1148 – při bezhotovostní platbě převodem z účtu
1149 – při hotovostní platbě běžnou poštovní poukázkou
0001 – při hotovostní platbě daňovou složenkou

Zuzana Mašátová, tisková mluvčí
Generální finanční ředitelství

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.