Nemocnice Nové Město na Moravě obnovuje provoz ambulancí a začíná s plánovanými operacemi

nnmnemNovoměstská nemocnice se v těchto dnech vrací do normálního režimu. Nemocnice postupně obnoví péči o pacienty, jejichž léčba byla z důvodu koronavirové pandemie přerušena nebo odložena. I nadále však budou dodržována přísná epidemiologická opatření. V těchto dnech se pacienti novoměstské nemocnice mohou začít objednávat na potřebná ambulantní vyšetření a plánované (odložené) zákroky.

„Pacienti se musí na vyšetření v ambulanci telefonicky objednat na konkrétní čas. Je důležité, aby dorazili co nejpřesněji, aby se v čekárnách netvořily fronty, aby bylo možné dodržovat bezpečné rozestupy a minimalizovat počty pacientů v čekárnách. Pokud to zdravotní stav pacienta dovolí, měl by dorazit bez doprovodu. Doprovod u nezletilých osob, osob nemohoucích či tělesně postižených je v pořádku," vysvětluje tisková mluvčí nemocnice Tamara Pecková.

Pacienti budou do areálu nemocnice nadále vstupovat přes třídící červený stan u hlavního vchodu, kde jim bude změřena tělesná teplota.
V plánu je také postupné rozšiřování operací, jak akutních tak dlouhodobě plánovaných. Na termínu operace a termínu předoperačního vyšetření se pacient musí telefonicky domluvit s personálem příslušného oddělení. Pacientům, kteří budou podstupovat operaci, doporučujeme maximální dodržování epidemiologických opatření, aby na sebe dávali pozor a omezili zbytečné komunitní kontakty," upozorňuje Pecková.
V této souvislosti obnoví činnost i lůžková oddělení, stále však platí zákaz návštěv! Nadále je v nemocnici zachována možnost oddělit COVID-19 negativní a pozitivní hospitalizované pacienty.

Mgr. Tamara Pecková Homolová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.