Ulici Vrchoveckou u Motorpalu čeká půlroční omezení. Řidiči se musí obrnit trpělivostí

vrchovecka 2Už 11. května začíná částečná uzavírka v ulici Vrchovecká. Provoz zde bude řídit semafor a řidiči osobních aut budou místem projíždět kyvadlově. Vozidla nad tři a půl tuny, vyjímaje dopravní obsluhy, neprojedou vůbec. Pro ně existuje náhradní objízdná trasa, která vede přes Křižanov, Osovou Bítýšku, Jabloňov.

Od 11. května do 31. května zhotovitel nejprve uzavře levou část vozovky ve směru do centra a od 31. května až do 31. prosince 2020 pravou část ulice Vrchovecká. Uzavírka v délce 120 metrů se nachází mezi autobusovými zastávkami zvanými Motorpal.

Hlavním důvodem uzavírky je rekonstrukce opěrné zdi, jejímž zadavatelem je Kraj Vysočina. Město Velké Meziříčí ve stejném místě zajistí přeložku veřejného osvětlení a Svaz vodovodů a kanalizací Žďársko rekonstrukci vodovodu. 

Rekonstrukce opěrné zdi s sebou nese i nezbytnou úpravu vozovky silnice II/360, kde už nyní dochází k poklesu krajnice. Kamennou opěrnou zeď má nahradit nová železobetonová.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.