Do podzimu bude Třebíčská zpátky

Trebicska ilustraJeště před tím, než se v dubnu loňského roku začala auta projíždět po nově vedené Třebíčské ulici, upozorňovali někteří zastupitelé a občané města na nevhodné řešení a následně i provedení a technický stav nové silnice.

I přesto, že problematické úseky město reklamovalo a ze zpracovaného znaleckého posudku vyplynulo, že se jedná o vhodnější řešení, které nutí řidiče k pomalejší jízdě, vypadá to, že silnice za několik měsíců znovu povede svou původní trasou. Starosta města Alexandros Kaminaras /Společně VM/ tím plní pouze usnesení z loňského května, kdy většina zastupitelů veřejně vyjádřila nespokojenost se současnou podobou komunikace. Na fakt, že nebyl stanoven konkrétní termín vrácení komunikace, opakovaně upozorňovala zastupitelka Ivana Bíbrová /Společně VM/ a z tohoto důvodu bod na jednání znovu otevřela. S předloženým datem vrácení do 31. října souhlasili všichni přítomní zastupitelé. „Myslím si, že k tomu dojde rychleji," okomentoval návrh starosta města. Dá se tak předpokládat, že na podzim už budou řidiči jezdit původní trasou a o zimní údržbu silnice se znovu postará Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, tak jak tomu bylo v minulosti.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.