Pokračovat v projektování bazénu město dál nebude

swimmVelkomeziříčští zastupitelé na dubnovém zasedání rozhodli, že město nebude již nadále pokračovat v projektování relaxačního centra a po odevzdání architektonické studie spolupráci se společností Centroprojekt ukončí.

Důvodem je, že podle hrubého odhadu investičních nákladů je předem stanovený finanční limit na vybudování relaxačního centra ve výši 150 milionů korun více než nereálný. Vzhledem k předpokládanému navýšení částky na 241 milionů korun bylo na zastupitelích, aby rozhodli, zda vůbec chtějí v projektování pokračovat.

„Navržený projekt svým rozsahem nereaguje na skutečné možnosti a potřeby našeho města," odůvodnil zastavení projektování starosta Alexandros Kaminaras /Společně VM/. Dlouhodobý zastánce výstavby relaxačního centra v našem městě Jiří Kaše /Meziříčské fórum/ uvedl, že v první fázi by město vybudovalo plně dostačující městský plavecký bazén a v dalších etapách by pokračovalo podle finančních možností. Současně by město mohlo na základě hotového projektu v budoucnu dosáhnout i na dotaci. Dále Kaše poukázal také na porušení koaličního programu a únorový rozpad samotné koalice, která měla bazén jako hlavní bod svého předvolebního programu společný s hnutím ANO2011.

„Máme dobrou studii, na základě které víme, kolik bazén bude zhruba stát. Je to výborný podklad pro vypracování finanční analýzy, která ukáže, jak bude finančně náročný samotný provoz bazénu. Nebral bych to jako definitivní rozhodnutí, se studií můžeme dál pracovat," dodal Tomáš Bílek /Společně VM/. Podle názoru Pavla Blažka /ČSSD/, který navrhl v projektování pokračovat nebo bod prozatím odložit, už k projektování nedojde nikdy. Během diskuze ocenil Petr Velička /To pravé Meziříčí/, že studie zároveň prověřila vhodnost lokality u koupaliště k vybudování bazénu a ukázala, že i o této možnosti může město do budoucna uvažovat. Zastavení projektování nakonec podpořilo všech dvanáct přítomných koaličních zastupitelů.

Ve výsledku to znamená, že město uhradí vypracovanou studii za zhruba 400 tisíc korun a možnost postavit ve Velkém Meziříčí relaxační centrum odkládá na neurčito.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.