Vedení města informuje občany o dění ve Velkém Meziříčí

Tk obr_VMkoStarosta Alexandros Kaminaras a místostarosta František Smažil 15. května informují občany o aktuálním dění ve města.

 

  • Aktuální počty dětí v mateřských školách

V pondělí 11. května město otevřelo všechny mateřské školy ve Velkém Meziříčí. Naplněnost se tento týden pohybovala okolo 30 % . Dnešní den školky ve městě navštívilo 121 dětí.

Touto cestou město děkuje všem našim mateřským školám, všem paní učitelkám a paní ředitelkám a personálu, za vytvoření bezpečného prostředí pro naše děti. Věříme, že jsme tímto krokem pomohli mnoha rodičům, kteří museli nastoupit do zaměstnání a neměli jinou možnost zajištění péče o své děti.

  • Obnovení poplatku za průjezd náměstím

S avizovaným koncem nouzového stavu v pondělí 18. května město znovu obnovuje vybírání poplatku za průjezd náměstím, který je od 13. března zrušený.

  • Opravy místních komunikací (Vrchovecká, Pod Strání, Záviškova, K Novému světu, Luční, Třebíčská)

Kraj Vysočina toto pondělí zahájil práce v ulici Vrchovecká, omezení dopravy by zde mělo trvat nejpozději do konce tohoto roku. Práce v ulici Pod Strání jsou u konce, v pondělí 18. května bude ulice plně průjezdná. Vrácení ulice Třebíčská do své původní trasy proběhne 1. června 2020.

  • Výběrové řízení na ředitele / ředitelku Sportoviště VM

Avizované výběrové řízení proběhne 27. května. Rada města jmenovala výběrovou komisi ve složení: Ing. arch. Alexandros Kaminaras – předseda, Ing. František Smažil, Mgr. Josef Prokop, Ing. Petr Velička, MVDr. Ivo Šulc, Ing. František Fňukal, Ing. František Komínek, Stanislav Kratochvíl.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.