Město plánuje setkání s obyvateli Fajtova kopce, kteří se ocitli bez vody

water-2057924 1920Porušení vodovodní přípojky zapříčinilo, že se část obyvatel Fajtova kopce ve čtvrtek 21. května ocitla bez zdroje pitné vody. Jedná se o lokalitu, která je napojena na vodovodní přivaděč na Fajtově kopci, který pod dálnicí pokračuje okolo hřbitova na Karlově, dále ve směru na Třebíč. Z tohoto důvodu také minulý víkend netekla voda na hřbitově, během pondělí však došlo v tomto místě k nápravě.

„Tato situace samozřejmě vyvolala sérii jednání, výsledkem kterých je společná pondělní schůzka 1. června představitelů města a zástupců Vodárenské akciové společnosti společně se zahrádkáři přímo na místě, které havárie zasáhla. Na základě pondělního jednání vyhodnotíme, v jakém technickém stavu se vodovod nachází a jaké se nabízejí varianty řešení," uvedl na tiskové konferenci František Smažil, místostarosta města.

Vodovodní přípojka, kterou si svépomocí v 80. letech neoficiálně vybudovali tehdejší obyvatelé zahrádkářské kolonie v oblasti určené primárně pouze pro rekreaci, leží částečně na soukromém pozemku a částečně na pozemcích města. Dle získaných informací od Svazu vodovodů a kanalizací se však nejedná ani o majetek v jejich vlastnictví.
„Plně si uvědomujeme situaci, ve které se lidé momentálně nachází. Našim cílem je věc legislativně správně vyhodnotit a pokusit se najít vhodné řešení," doplnil Smažil.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.