Na Třebíčskou se vrátí auta dnes večer

P1130190Necelý měsíc po zprůjezdnění silnice z Velkého Meziříčí do Třebíče, v dubnu loňského roku, zastupitelé rozhodli o vrácení silnice do stavu před vybudováním přeložky. Od 1. června v podvečerních hodinách začne sloužit takzvané „esíčko" jako obslužná komunikace k sídlům firem, v budoucnu samozřejmě jako příjezdová cesta k nové služebně Policie ČR.

Nově je silnice ze směru od centra města slepou ulicí, v opačném směru upozorňují řidiče na změnu betonová svodidla, která přepažují ulici.
Před vrchním napojením na původní zatáčku bude dodělán nový osvětlený přechod pro chodce a zároveň budou dokončeny chodníky a obnoveno dopravní značení. Kvůli zpožděné dodávce vodorovného značení proběhne avizované spuštění provozu v Třebíčské ulici dnes v podvečer.

Do budoucna však tuto ulici nemine další dlouhodobější uzavírka z důvodu opravy železničního mostu. „Nyní se schyluje k podpisu projektové dokumentace pro provedení stavby. Veškeré dokumenty, včetně zajištění zhotovitele stavby, bychom mohli mít hotové v první polovině příštího roku," doplnil na tiskové konferenci Alexandros Kaminaras, starosta města.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.