Silnice mezi Fajtovým kopcem a Lhotkami prochází opravou

4Když se v květnu 2019 snášel nadjezd na Fajťák, vedla objízdná trasa přes Lhotky. Cesta mezi Lhotkami a Fajtovým kopcem byla plná výtluků, a tak se Metrostav rozhodl pro provizorní opravu - pracovníci zapravili frézovaným materiálem poškozená místa. Vlivem zvýšeného provozu se však výtluky objevily znovu.

Nový nadjezd se veřejnosti zpřístupnil 25. října 2019 a tehdy zhotovitel opět provedl provizorní opravu a slíbil opravu finální. „Komunikaci, která sloužila od května jako objízdná trasa, zhotovitel stavby do zimy opraví zatím provizorně. Finální oprava proběhne hned na jaře, až budou lepší klimatické podmínky," řekl Václav Benda, specialista na mostní objekty.

V květnu 2020 najela technika na zmiňovanou silnici a začala práce na zlepšení nejen povrchu komunikace. „Úpravu komunikace dokončíme na začátku června. Nejprve jsme sejmuli ornici, odfrézovali původní asfalt, provedli sanaci výtluků, přehutnění cesty a aplikovali jsme vrstvu z asfaltového recyklátu, na který přijde ještě emulze. Šířka silnice bude 3 metry a přibudou nové výhybny," uvedl Jiří Cupl, stavbyvedoucí z Metrostavu. Samozřejmostí byla i úprava před začátkem opravy, která zahrnovala vyřezání okolních dřevin pro zajištění širšího průjezdního profilu. Sejmutí ornice pomohlo k opravě krajnic, na které pracovníci také umístili vrstvu z asfaltového recyklátu. „Současná akce zahrnuje opravu komunikace k poslední chatě na Fajťáku, odsud dolů k nadjezdu zapravíme výtluky také frézovaným materiálem o něco později," dodal Cupl.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.