Velkomeziříčský kostel ukrýval nebezpečnou munici

22Ve středu 3. června kolem půl osmé večer přijali policisté oznámení o nálezu předmětů připomínajících munici ve věži kostela ve Velkém Meziříčí. Předměty muž nalezl při provádění rekonstrukčních prací. Policisté místo nálezu zajistili a vyžádali si součinnost policejního pyrotechnika. Na místo se dostavil pyrotechnik brněnské expozitury, který uvedl, že se jedná konkrétně o tři kusy tří kilových náložek Geballte Ladung, tři svitky zápalnice a 41 kusů průmyslové náložky Dynamon 1 (4,1 kg).

Vzhledem k tomu, že část nalezené munice nebyla schopna delšího transportu, rozhodl pyrotechnik o jejím zlikvidování na bezpečném místě v okolí. Průmyslovou trhavinu a zápalnici převezl na bezpečné místo v katastru území obce Martinice, kde bylo možné provést řízený odstřel munice. Dnes ráno kolem osmé hodiny pyrotechnik nebezpečnou munici na tomto určeném místě odborně zlikvidoval. Tři kusy náložek pyrotechnik zajistil a převezl k dalšímu opatření a následné likvidaci.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.