Život se opět přiblížil k normálu. Nově se akcí může účastnit až 500 osob

audience-868074Začátek června se nese v podobě rozvolňování opatření, vláda některé zákazy zmírnila nebo dokonce zrušila. Dnešním dnem, a to 8. června, se mohou konat akce, slavnosti, kulturní a divadelní představení, poutě, trhy a jiné shromáždění s maximální účastí 500 osob ve stejný okamžik. Účast maximálního počtu 500 osob platí i u sňatečných obřadů a bohoslužeb.

Provozovny stravovacích služeb zůstávají nadále pro veřejnost v nočních hodinách uzavřené. Mezi dvacátou třetí a šestou hodinou ranní lze prodávat pouze výdejovým okénkem. Zoologické a botanické zahrady, arboreta a podobné provozy nesmí v jednom dni přesáhnout počet 250 osob na hektar plochy daného zařízení. Stejný počet osob platí i pro venkovní prostory hradů a zámků, ve vnitřních prostorách se nachází ve stejný čas nejvýše 500 osob a zároveň se nachází nejvýše jeden návštěvník na 10 m2 prostorů přístupných návštěvníkům. Stále platí, že docházka pro žáky není povinná, ale nyní se již smí účastnit konzultací a třídnických hodin i žáci druhého stupně. Nadále zůstává povinnost vytvořit skupinku o maximálně 15 žácích. Ačkoliv se hovoří o další velké vlně rozvolňování od 15. června, zřejmě ještě dlouhou dobu budou trvat zvýšená hygienická pravidla, zejména dodržování odstupů a pravidelná dezinfekce rukou.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.