U Základní školy Školní vzniká 26 parkovacích míst

park5Město řeší situaci s parkováním a průjezdem u Základní školy Školní. Na základě informací od školské rady je zřejmé, že dopravní situace před školou, hlavně v časech začátku a konce výuky, není bezpečná ani vyhovující. Před školou také dochází k menším dopravním nehodám, často zde řidiči parkují i na místech, která nejsou k parkování určená. Následkem je potom znemožnění výjezdu z dosavadního parkoviště nebo omezení prostoru k míjení se s protijedoucím autem. Dalším problémem je otáčení vozidel na konci slepé ulice Školní. 

Parkoviště studieBěhem letních prázdnin dojde k vybudování nového parkoviště u ZŠ Školní, které nabídne dalších 26 parkovacích stání. Práce na stavbě jsou již v plném proudu. Zlepšení parkování i průjezdu u školy zajistí nově vybudovaná jednosměrná komunikace, která povede z ulice Školní do ulice Oslavická. Právě zde zhotovitel vybuduje 26 šikmých parkovacích stání. Komunikaci firma vydláždí betonovou zámkovou dlažbou, na parkovací stání položí takzvanou distanční dlažbu, která je vodopropustná a zajišťuje odtok a vsakování dešťové vody. Bezbariérové parkoviště propojí se vchodem do školy chodník.

Již v loňském roce upozornila školská rada na špatnou dopravní situaci před ZŠ Školní, na zářijovém zasedání zastupitelé projednávali návrh na odstranění květináčů mezi ulicí Školní a Jižní. Po dlouhé diskuzi bod stáhli a přijali nové usnesení, které zařadilo požadavek na úpravu dopravního řešení u ZŠ Školní do návrhu rozpočtu na rok 2020. Z letošního rozpočtu město Velké Meziříčí, jako investor stavby, hradí náklady spojené s realizací projektu.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.