Hejtman Běhounek vyzývá občany k opatrnosti. Počet nakažených se na Vysočině zvyšuje

corona 2Počet lidí s pozitivními testy na onemocnění Covid-19 v Kraji Vysočina se zvyšuje. Z tohoto důvodu kraj ve středu 22. července přistoupil k dalším preventivním opatřením. Bez návštěv se musí obejít klienti šesti krajských domovů pro důchodce. Pro návštěvy jsou zavřené i Nemocnice Jihlava a Nemocnice Havlíčkův Brod.

„Apeluji na všechny obyvatele i návštěvníky Vysočiny, aby důsledně a uvědoměle dodržovali všechna hygienickou stanicí nařízená nebo doporučená opatření – nošení roušek, důslednou dezinfekci rukou, udržování dostatečné vzdálenosti v obchodech nebo na zastávkách, minimalizovali shromažďování v uzavřených objektech a podobně," vzkázal občanům vysočinský hejtman Jiří Běhounek.

Podle hejtmana je pravděpodobné, že odpovědné chování občanů udrží čísla pozitivně testovaných v rozumných mantinelech, díky čemuž nebude hygienická stanice muset vyhlašovat nová mimořádná opatření. Podle hygieniků se objevilo několik případů nakažených ve firmě Bosch, nově také jeden případ v jihlavských sociálních službách. 

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.