Kraj kvůli snížení energetické náročnosti renovuje budovy

P1040878Kraji Vysočina se po řadě úspěšných realizací projektů na snižování energetické náročnosti budov ve svém vlastnictví podařilo získat další dotaci ve výši 29 milionů korun na další energeticky úsporné renovace, a to v rámci Operačního programu Životní prostředí 2014–2020. „Jedná se o objekty stravovacího provozu a administrativy Nemocnice Třebíč, objekty stravovacího provozu a lékárny Nemocnice Nové Město Moravě a objekty dolní a horní haly Hotelové školy Světlá a SOŠ řemesel Velké Meziříčí. Realizací projektů se předpokládá snížení spotřeby energie v průměru o 44 % a snížení emisí skleníkových plynů o 35 %", upřesňuje Martin Kukla, náměstek hejtmana pro oblast ekonomiky a majetku, s tím, že stavební práce na prvních objektech by mohly začít tento rok.

V současné době pokračují práce v Nemocnici Nové Město na Moravě, kde se zateplují objekty oddělení dlouhodobě nemocných 1 a 2, 3 (pavilony 3 a 7) a objekt ředitelství (pavilon 11). Práce by zde měly být dokončeny nejpozději v březnu 2021. Kraj Vysočina aktivně vyhledává možnosti realizace projektů vedoucí k úsporám energií, proto jsou v přípravě další projekty, na něž kraj hodlá využít příležitosti získání prostředků z evropských fondů.

Iveta Fryšová, odbor regionálního rozvoje
Krajský úřad Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.