Dermatovenerologická ambulance přijímá pacienty dalších pojišťoven

dermatoskop 1Od 1. července začala ordinovat lékařka Schreiberová v dermatovenerologické ambulanci v Domě zdraví, tehdy ovšem ošetřila pouze pacienty registrované u Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky (VZP - 111). Nově od 3. srpna se mohou objednávat i pacienti registrovaní u Vojenské zdravotní pojišťovny ČR (VoZP – 201) a u České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP – 205).

Pojištěnce u Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR (ZP MV ČR – 211) lékařka na kožní ambulanci ošetří od 1. září. Zastupitelstvo města Velké Meziříčí schválilo na svém červnovém zasedání dotaci ve výši 300 000 korun na zakoupení digitálního dermatoskopu. Digitální dermatoskop je moderní spolehlivá metoda sloužící k včasnému odhalení a sledování kožního melanomu. Bezbolestné a neinvazivní vyšetření umí dlouhodobě sledovat znaménka a jiné pigmentové změny na těle. Velkou výhodou je rychlé vyhodnocení a archivace dat.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.