Pozor na radary, policie v pátek bude měřit na každém rohu

DBA D1_-_1Na stovkách míst v Česku budou v pátek 14. srpna policisté kontrolovat dodržování maximální povolené rychlosti. Lokality pro měření pomohli vybrat lidé v anketě. Do akce nazvané Speed marathon se zapojí dopravní policisté v několika evropských zemích.

 

 

speed maraton_ŽdarUž několikátý ročník speed maratonu proběhne tento pátek a potrvá celých 24 hodin. Místa, kde budou policisté hlídkovat nevybírají policisté, ale naopak sami řidiči. Přímo ve Velkém Meziříčí narazíte na policejní hlídky na Františkově a na křižovatce u Oslavice na obchvatu na Třebíč. Nohu z plynu by řidiči měli také dát například u Jívoví, Měřína, Radenic i Bohdalova.

Akce se měla původně uskutečnit během dubna, kvůli koronaviru letošní ročník policisté odložili až na srpen. Vloni v rámci celé republiky bylo do speed maratonu nasazeno 800 policistů. Zkontrolovali 7 500 řidičů, a přestože byla stejně jako letos akce dopředu avizovaná a známá byla i místa kontrol, zjistili 3 200 přestupků, nejčastěji řidiči porušili rychlost, ale výjimkou nebyla ani jízda v autě technicky nezpůsobilém k jízdě, jízda bez zapnutých bezpečnostních pásů. 27 řidičů už také nemohlo pokračovat v jízdě, protože byli pod vlivem drogy a alkoholu.

xlsxPřehled míst, kde budou policisté měřit v pátek rychlost

M. Hudková

speed maraton_VM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.