Postavíme paluby na Paloukách

09 AXO_002Na začátku tentokrát nebylo slovo, ale bouda. Obyčejná stará dřevěná bouda, která stála v Oslavici a překážela. Co s ní? Dá se ještě na něco použít? Prkna s šedivou patinou rozhodla. Budeme je recyklovat na chodníčky a paluby někde u vody, vždyť bydlíme v Meziříčí, kde řeky protkávají zdejší údolí.

Pokusíme se oživit prostor mezi Balinkou a protipovodňovou zdí. Objevujeme prošlapanou pěšinku kolem plynoucí vody, která si po velkých deštích neohroženě razí cestu širším korytem, hučící přepad bývalého mlýnského náhonu i tichou louku s javory lemujícími břeh řeky. Palouky.

Před námi je poslední srpnová neděle, kdy tady chceme svépomocí vytvořit pobytové dřevěné paluby. Už máme povolení a souhlasy institucí, prostor je vysečen, konstrukce jsou promyšleny a materiál zajištěn. Paráda. Už nás může odradit jen déšť, protože „aku" nářadí je nabité...
Srdečně Vás zveme! Přijďte se nalodit a pobýt, anebo se jen projít kolem živé řeky.
Paluby jsou tu i pro Vás!

Děkujeme Lence a Michalovi Nováčkovým, Taťáně Zezulové a Tomášovi Kůpovi, Martě Mackové, Tomáši Bílkovi, Pavlovi Oulehlovi, Janu Bílkovi, Leoši Bílkovi, Milanu Salašovi, Františku Bíbrovi, Tomáši Bíbrovi, Tomáši Pelíškovi, Vlaďce Sekničkové, Danu Fojtíkovi, Jiřímu Pálkovi, Františku Šoukalovi, Radě města Velkého Meziříčí, úředníkům z velkomeziříčské radnice, zaměstnancům Technických služeb VM, s.r.o. a hlavně pracovníkům z Povodí Moravy, s. p., závod Dyje.

Ivana Bíbrová & Martina Požárová
P. S. Dokončenost 50% k 31. 8. 2020.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.