• Velkomeziříčsko
  • Zprávy
  • Prohlášení zastupitelů za ČSSD, KDU-ČSL a Meziříčské fórum k neodsouhlasení programu zastupitelstva

Prohlášení zastupitelů za ČSSD, KDU-ČSL a Meziříčské fórum k neodsouhlasení programu zastupitelstva

hlasy copyPane starosto, místostarosto, vážení radní!

My, níže jmenovaní zastupitelé, vyjadřujeme tímto svůj zásadní nesouhlas s tím, že naše město, v době jednoznačně nepříznivé epidemiologické situace /šíření koronaviru COVID 19/ podporuje akci 1.Velkomeziříčské hody.

Tato akce má proběhnout na náměstí dne 12. září 2020, spolupracuje na ní JUPITER club s.r.o. – což je organizace ve 100% vlastnictví města a naše město ji – alespoň dle dostupné propagace – podporuje.
Tato podpora přichází v době, kdy podobné akce s nesrovnatelně delší tradicí jsou rušeny právě z důvodů vysokého rizika nákazy návštěvníků.

Chceme znát odpověď, kdo za Město Velké Meziříčí takto rozhodl a jaké důvody k podpoře této akce vedly. Zda profit z této akce převažuje nad rizikem vzniku a šíření komunitní nákazy covidem 19 v našem městě. Zda a jak je vedení našeho města na toto potenciální riziko připraveno.

My jsme přesvědčeni, že podpora Města této akci jednoznačně vystavuje obyvatele našeho města vysokému riziku nákazy covidem 19 a že tato či podobné akce hrozí vznikem komunitních ložisek nákazy. Máme jasno v tom, že při schvalování těchto akcí vedení našeho města musí dnes i v budoucnosti upřednostnit ochranu veřejného zdraví svých obyvatel před komercí, propagací, byznysem a zábavou. Jsme přesvědčeni, že ochrana veřejného zdraví musí být prioritním zájmem vedení každého města, tedy i vedení města našeho.

PROČ jsme neodsouhlasili dnešní program zastupitelstva:

1. Nesouhlasíme s bezprecedentním vystupováním a jednáním současné „vládnoucí" koalice.
2. Řádné termíny zastupitelstev jsou praktiky opakovaně měněny.
3. I v dnešním programu zasedání zastupitelstva byly zařazeny body jednání, se kterými se v žádném případě nemůžeme ztotožnit /respektive s návrhem záměru rady/.
4. Současná opozice je připravena na spolupráci při řízení našeho města. Nejsme však prakticky téměř o ničem informováni, natož tázáni na naše názory. Naopak, postupně je omezován, či přímo likvidován náš koaliční program.

Ve Velkém Meziříčí, dne 7.9.2020
Zastupitelé: Pavel Blažek, Jiřina Jurdová, Miroslav Jágrik, Jiří Kaše, Pavla Kamanová, František Komínek, Josef Komínek, Stanislav Kratochvíl, Marie Ripperová, Petr Vrána v.r.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.