Bezpečnostní rada obnovila činnost krizového štábu

P1110732 copyV úterý 29. září se znovu sešli členové Bezpečnostní rady ORP Velké Meziříčí. Zástupci města a složek integrovaného záchranného systému projednali současnou situaci a připravenost na další vlnu epidemie COVID-19.

V návaznosti na nově avizovaná vládní opatření bezpečnostní rada opět obnovila činnost krizového štábu, který se bude scházet pravidelně jednou týdně.
V případě vyhlášení nouzového stavu na území České republiky je město ve spolupráci se sociálními službami připraveno poskytovat dobrovolnické služby ve stejném rozsahu, jako tomu bylo v první polovině roku.

Dle informací krajské hygienické stanice okres Žďár nad Sázavou nevykazuje známky komunitního přenosu, ani na jeho území není evidováno nové ohnisko nákazy.

Současně město vzhledem k blížícím se krajským a senátním volbám zajistilo navýšení ochranných pomůcek pro členy volebních komisí. Prostory volebních místností, které se nachází ve školských zařízeních, budou preventivně vydezinfikovány.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.