• Velkomeziříčsko
  • Zprávy
  • Hygiena rozhodla o uzavření škol zřizovaných krajem. Opatření se týká i středisek volného času a uměleckých škol

Hygiena rozhodla o uzavření škol zřizovaných krajem. Opatření se týká i středisek volného času a uměleckých škol

IMG 20200624_144927Krajská hygienická stanice rozhodla o přerušení provozu všech krajem zřizovaných škol na dva týdny. Od pondělí 5. října středoškoláci přecházejí na distanční výuku, důvodem je výrazný nárůst pozitivně testovaných na Covid-19 na Vysočině.

„Zákaz se nevztahuje na povinné školní docházky, praktické vyučování a přípravy, školy zřízené při zařízeních pro výkon ústavní výchovy, školy zřizované ministerstvem spravedlnosti a jednoleté a dvouleté praktické školy," uvedl ředitel Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina Jan Říha.

Kromě středních škol se nařízení týká i jihlavské vysoké školy, základních uměleckých škol a středisek volného času.
Zákaz osobní přítomnosti studentů se naopak nevztahuje na individuální návštěvy knihoven a studoven, individuální konzultace, zkoušení za přítomnosti nejvýše 10 osob.

„Důvodem tohoto stavu je násobně vyšší nárůst počtu pozitivně testovaných za posledních 14 dní. Region se počtem nedohledaných zdrojů nákazy začíná blížit hranici potvrzující komunitní přenosy, v regionu roste počet přenosů mezi školními dětmi," informovala mluvčí krajského úřadu Eva Neuwirthová.

pdfNařízení Krajské hygienické stanice kraje Vysočina se sídlem v Jihlavě č. 11/2020

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.