Kraj hlásí omezení ve veřejné autobusové i vlakové dopravě na Vysočině

autobusZ důvodu plošného omezení provozu škol a školských zařízení a utlumení volnočasových aktivit přistupuje Kraj Vysočina po dohodě s jednotlivými smluvními dopravci k dílčí redukci veřejné dopravy. Od pondělí 19. října budou na dobu 14 dní jízdní řády spojů pod objednávkou Kraje Vysočina v systému Veřejné dopravy Vysočiny nastaveny na režim jarních prázdnin, od 19. října dojde také k zásadnější redukci víkendové dopravy, která ovlivní dostupnost spojů až 24. října 2020. Krajské opatření v autobusové dopravě se může měnit podle aktuálních informací, kdy a jaké školy se znovu otevřou.

„Vše komunikujeme s dopravci a sousedními kraji v rámci mezikrajské dopravy, čekáme na jejich vyjádření. Redukce v drážní dopravě se dotkne přibližně 10 % objednávky kraje. Pevně věříme, že nedojde k zásadnímu omezení pro cestující, každopádně doporučujeme cestujícím, aby si po 19. říjnu pečlivě ověřili aktuálnost vybraného spoje na www.idos.cz," doplňuje Pavel Bartoš z krajského odboru dopravy.

Kraj Vysočina jako objednavatel dotované veřejné dopravy Vysočiny se i touto cestou omlouvá cestujícím za omezení, která si však vyžádala současná situace.

Pavel Bartoš, odbor dopravy a silničního hospodářství
Krajský úřad Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.