Hřbitov na Karlově čeká rozšíření a modernizace technického zázemí

P1250124 copyLetos na podzim město zahájí opravu hospodářské části obřadní síně a začne s rozšířením hřbitova. Během první fáze oprav, která by měla být hotová do poloviny listopadu, získá budova novou střechu. Dále bude následovat výměna oken, zateplení budovy a nové rozvody elektřiny. Ostatní práce uvnitř budovy včetně venkovních úprav by měl zhotovitel dokončit nejpozději do konce května příštího roku. Celková investice do přestavby nepřesáhne 6 milionů korun.

Do konce tohoto roku také nechá město rozšířit počet urnových míst na hřbitově. Zejména aktuálních 612 míst sloužících k ukládání uren je delší dobu na hranici své kapacity. Nově by tak mělo vzniknout v průběhu tohoto a příštího roku v severovýchodním rohu hřbitova 165 urnových a 72 hrobových míst. Projekt za necelé 2 miliony korun počítá také s umístěním nových laviček, odpadkových košů a úpravou okolí. V letošním roce se počítá s navýšením 60 míst pro urny, zbylých 1,4 milionu korun potřebných na dokončení projektu budou zastupitelé schvalovat v rámci rozdělení rozpočtu na příští rok.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.